Spirulina

Mis on spirulina? Spirulina on sini-rohevetikas, mille tarbimiseks ei ole vaja seda eelnevalt töödelda, mis omakorda võimaldab spirulinal säilitada kogu oma toiteväärtuse. Seda vetikat tarbisid kasutegurite pärast juba inkad. Looduses…

Loe lisaks

Õliseemned

Mis on õliseemned? Õliseemned pärinevad taimedelt või puudelt, mille seemned või viljad sisaldavad rohkesti rasvasid. Õliviljad on näiteks pähklid, sarapuupähklid, mandlid, India pähklid, pistaatsiapähklid. Õliseemned on päevalille-, mooni-, kõrvitsa-, lina-…

Loe lisaks

Soolestiku mikrobioota

Mis on mikrobioota? Mikrobioota on elusate mikroorganismide kogum konkreetses ökosüsteemis (keskkonnas). Inimkeha koosneb erinevatest mikrobiootadest, nagu naha, kopsude ja vagiina mikrobioota. Meie keskendume siiski soolestiku mikrobiootale. Mis on soolestiku mikrobioota?…

Loe lisaks

Tehismagusained

Mida kujutavad endast tehismagusained? Tehismagusaine (või sünteetiline magusaine) on aine, mis tekitab magusa maitse ja mida ei eksisteeri sellisel kujul looduses; tehismagusaineid valmistavad inimesed nullist tänu teistele ainetele kui ka…

Loe lisaks

Mis on assai?

Assai on mari, mis kasvab Lõuna-Ameerikas palmipuudel. Ilmastikuolud on selle kultuuri jaoks ideaalsed: kuumus, niiskus, paduvihmad, happeline pinnas. Assaimari on lillat värvi ja näeb välja nagu mustikas. Erinevalt mustikast sisaldab…

Loe lisaks

Energiageel

Mis on energiageel? Energiageel on tõeline süsivesikute allikas paksendatud vedeliku kujul. Milleks see mõeldud on? Tänu süsivesikute kõrgele tasemele annab see spordi ajal kiiresti energiat. Selline süsivesikute tarbimisest tulenev energiavarustus…

Loe lisaks

Isotooniline jook

Dehüdratsioon Treeningu ajal kaotab meie keha vett ja mineraalsooli. Ka mõningane dehüdratsioon võib sportlase sportlikku tulemust oluliselt vähendada. Kui dehüdratsioon on kõrgem, võib see põhjustada kuumarabandust või ebamugavustunnet. Sellepärast on…

Loe lisaks

HMB + ATP

Mis on HMB? HMB, mille tegelik nimi on β-hüdroksü-β-metüülvõihape, on inimkeha toodetav looduslik aine. See sünteesitakse L-leutsiinist (asendamatu aminohape). Milleks on HMB vajalik? Mõni teaduslik uuring on näidanud, et HMB…

Loe lisaks