Šokolaad
Miks peaks šokolaadi ilma süütundeta sööma? Niisiis, kui otsite vabandust šokolaadi ilma kahetsustundeta söömiseks, on teadus leidnud mitmeid põhjuseid, miks seda ilma süümepiinadeta nautida. Tumeda šokolaadi ja kakao…
Miks peaks šokolaadi ilma süütundeta sööma? Niisiis, kui otsite vabandust šokolaadi ilma kahetsustundeta söömiseks, on teadus leidnud mitmeid põhjuseid, miks seda ilma süümepiinadeta nautida. Tumeda šokolaadi ja kakao…
Tarbimissoovitused Süsivesikud on meie toidukaardi peamised makrotoitained. Need peavad moodustama 40–55% meie igapäevasest tarbitavast toidukogusest. Soovitatavalt peaks vähemalt 60% tarbitavatest süsivesikutest olema looduslikku ja maksimaalselt 40% tööstuslikku päritolu (töödeldud toit).…
Makrotoitained Valgud on olulised makrotoitained, mis on vajalikud meie keha korrapäraseks toimimiseks. Need koosnevad mitmest aminohappest. Mõned neist asendamatutest aminohapetest on eluliselt olulised, kuna meie keha ei ole…
Mis need on? Valgud on eluliselt olulised makroelemendid, mis täidavad olulisi funktsioone meie organismi korrapäraseks toimimiseks. Valgud on meie toidulaual hädavajalikud ja meie organism ei saa neid ise…
Mis see on? Supertoidud on toitainete poolest üks maailma kõige energiarikkamatest toitudest, mida iidsed tsivilisatsioonid on tuhandeid aastaid kasutanud. Need on enamasti toortoidud, mis on toitainerikkamad kui töödeldud ja muud…
L-leutsiin: L-leutsiin on asendamatu aminohape, üks üheksast asendamatust aminohappest, millel on võtmeroll meie organismi struktuuride moodustamises, parandamises ja normaalses funktsioneerimises. Inimorganism ise seda ei sünteesi ja selle saamine toiduga on…
Vitamiinid on olulised toitained keha paljude erinevate ülesannete reguleerimiseks. Need on olulised kudede, vereloome, geneetilise materjali, hormoonide ja keemiliste ühendite moodustamiseks närvisüsteemile. Need on vajalikud keha, kasvu, tervise, füüsilise ja…