Mis on vadakuvalk?
Vadakuvalk on valge pulber, mis koosneb lehmapiima valkudest. See võimaldab valkude lisamist ehk lisaks meie igapäevasele toidukorrale ka valkude tarbimist. (Valkude kasulikkuse kohta lisateabe saamiseks otsige meie toodet järgmisel lingil: Tugevuse ja taastamise pulber – vadakuvalk: Strength and Recovery Powder – Whey Protein).
Milleks see on vajalik?
Sportlastele on vadakuvalk kasulik järgmiseks:
Lihaste taastamine: tootes sisalduvad valgud stimuleerivad valkude sünteesi lihaste taastamiseks pärast treeningut.
Taastumine: valkude tarbimine võimaldab kiiremat taastumist. See võimaldab sportlastel naasta treeningule kogu oma füüsilise täisvõimekusega.
Jõudlus: valkude tarbimine aitab säilitada või isegi suurendada lihasmassi. Lihasmassi suurenemine võimaldab ühtlasi ka jõudluse kasvu.
Vadakuvalgu toidulisand võib olla kasulik ka inimestele, kes ei tarbi igapäevaste toidukordade ajal piisavalt valku.
Tõepoolest, seda saab manustada snäkkidena või seda võib lisada teatud preparaatidena inimeste toidukaardile, kelle tarbimises pole piisavalt valke.
Milline on Pulsaar WHEY protein vadakuvalgu, Strength and Recovery Powder – Whey Protein, tugevuse ja taastamise pulbri (vadakuvalk) koostis?
Kõigil ülaltoodud põhjustel lõi Pulsaar Team Strength and Recovery Powder – Whey Protein tugevuse ja taastamise pulbri (vadakuvalgu) valgupulbri, mis on valmistatud kolmest erinevast vadakuvalgu tüübist:
1) Vadakuvalgu isolaat: see aine on saadud vadakust, millest on eemaldatud peaaegu kogu laktoos ja rasv. Seetõttu koosneb see peamiselt valkudest ja immunoglobuliinidest. See imendub meie kehasse väga kiiresti.
2) Kaltsiumkaseinaat: see aine on saadud lõssist, mis on kaltsiumiallikas, olles hea meie luude tugevdamiseks. Selle imendumine on pisut aeglasem kui vadakuvalgu isolaadi puhul.
3) ja mitsellaarne kaseiin: see on piima looduslik koostisosa. Selle imendumisaeg on väga aeglane (tühja kõhuga umbes 7 tundi). Seega võimaldab see mitu tundi vabastada aminohappeid, võimaldades seega lihaste sünteesi.
Milleks need on olulised?
Need erinevad valgutüübid on vajalikud lihaskiudude taastamiseks, et stimuleerida valkude sünteesi. Tänu neile toimub meie kehas lihaste moodustamine.
Kuid mitte kõiki neid valke ei assimileerita ühtemoodi. Tegelikult ei lähe meie kehas kõigi nende ainete seedimiseks võrdselt aega. Seetõttu ei saa me neid kõiki korraga kasutamiseks kätte.
Selline lihaste taastamisprotsess nõuab veidi aega, seega võimaldab meie loodud WHEY valgupulber meie lihastele vajalike toitainete lisamist ja kättesaadavaks tegemist mitmete tundide jooksul ning lihaste katabolismi (lihaste lagunemise) vältimist.
Valgurikas, kuid madala rasvasisaldusega vadak
Sportlased otsivad tavaliselt tooteid, mis on kõrge valgusisaldusega, kuid võimalikult lipiididevaesed.
Pulsaari WHEY valgupulbri peamine koostisosa on vadakuvalgu isolaat, milles on väga vähe lipiide.
Tänu sellele valikule on olnud võimalik Pulsaar Whey valgupulbrisse kuuluvate lipiidide osakaalu oluliselt vähendada. Rasvakogus on kaks kuni kolm korda väiksem kui mõnel teisel turul pakutaval sarnasel tootel. Tugevus- ja taastamispulber (Pulsaar vadakuvalk) on aga sama valkude osakaalu poolest sama rikas kui tema konkurentide omad.
Aminohapped
Pulsaar WHEY valgupulber sisaldab kõiki aminohappeid. Tõepoolest, selles tootes on esindatud kõik asendamatud aminohapped, mida meie keha pole võimeline sünteesima (seega peavad need tulenema tarbitud toidust).
Kõik need omadused muudavad vadakuvalgu tugevuse ja taastamise pulbri eriti täiuslikuks ja kvaliteetseks valkude toidulisandiks.
Kasutatud kirjandus:
• Teresa Benett (2007). Suure kaseiini ja kaseiinfosfopeptiidi tarbimise mõju kaltsiumi imendumisele rottidel. Briti toitumisajakiri. [The effect of high intakes of casein and casein phosphopeptide on calcium absorption in the rat.]
• Bendsten, LQ (2014). Hüdrolüüsitud kaseiini, puutumatu kaseiini ja puutumatu vadakuvalgu mõju energiakulule ja söögiisu reguleerimisele: randomiseeritud, kontrollitud, ristandmetega uuring. [Effects of hydrolysed casein, intact casein and intact whey protein on energy expenditure and appetite regulation: a randomised, controlled, cross-over study.]
• Churcward-Venne, TA. (2019). Müofibrillaarsete ja mitokondrite valkude sünteesi määr ei erine noormeestel pärast süsivesikute manustamist koos piimavalgu, vadaku või mitsellaarkaseiiniga pärast samaaegset resistentsuse ja vastupidavuse tüüpi treeningut. Toitumisajakiri. [Myofibrillar and Mitochondrial Protein Synthesis Rates Do Not Differ in Young Men Following the Ingestion of Carbohydrate with Milk Protein, Whey, or Micellar Casein after Concurrent Resistance- and Endurance-Type Exercise. The Journal of Nutrition.]