Miks peaks šokolaadi ilma süütundeta sööma?

Niisiis, kui otsite vabandust šokolaadi ilma kahetsustundeta söömiseks, on teadus leidnud mitmeid põhjuseid, miks seda ilma süümepiinadeta nautida.

Tumeda šokolaadi ja kakao tarbimine on inimkeha jaoks suurepärane liitlane selle väga heade kasulike omaduste tõttu. Mõõdukalt tarbituna pole selle manustamine mitte ainult rõõm, vaid selle tarbimisel on ühtlasi ka meie tervisele mitmeid positiivseid mõjusid.

Ent enne selle tarbimist peate tähelepanu pöörama koostisainete puhtusele. Tegelikult, mida suurem on kakao protsent, seda suurem on kasu meie tervisele.

Šokolaadi aktiivsed koostisosad
Šokolaadis sisalduva kakao meie poolt tarbitavateks koostisaineteks on teiste hulgas paljud mineraalid, nagu kaalium, magneesium, kaltsium või raud.

Kaalium on seotud lihaste kokkutõmbumise ja närvisignaalide edastamisega. Seotuna naatriumiga reguleerib see meie rakkude niiskustaset.

Magneesiumil on teadaolevalt palju tervisega seotud eeliseid, näiteks väsimuse ja stressi vähendamise omadus. See aitab kaasa ka lihaste normaalsele talitlusele.

Kaltsium on meie tervisele suurepärane abimees. See aitab kaasa meie luude tugevusele ja võimaldab meie lihastel korralikult töötada.

Raud soosib korrapärast hapniku ringlust veres. See võimaldab ka meie immuunsussüsteemil õigesti toimida. Nagu magneesiumgi, aitab see vähendada väsimust.

Lisaks sisaldab šokolaad palju polüfenoole, mis on suurepärane antioksüdant.

Eelisomadused
Järgnevalt on toodud ära mitmed eelisomadused, mis šokolaaditarbimisel teie tervist positiivselt mõjutavad:

Šokolaad ja sport
Professionaalsete jalgpallurite peal läbi viidud teadusuuring näitas, et tumeda šokolaadi (85% kakao) tarbimine vähendab keha oksüdatiivset stressi, nagu ka biomarkereid, mis näitavad intensiivse sportimisega seotud lihaskahjustusi.

Tumeda šokolaadi tarbimine, isegi lühikese aja jooksul, võimaldab paremat taastumist ja on soosiv vastupidavusalade sporditulemuste parandamise osas.

Need sporditegemisel šokolaadi tarbimisega kaasnevad eelised tulenevad osaliselt kakaos sisalduvatest polüfenoolidest, millel on antioksüdantsed omadused, mis võimaldavad meie kehal võidelda oksüdatiivse stressi vastu.

Šokolaad ja meeleolud
Šokolaad mõjutab aga ka meie meeleolusid.
Šokolaaditarbimine suurendab rahulikku meeleolu ja samuti ka rahulolutunnet.

Mõni uuring on näidanud šokolaaditarbimisel nii üldise meeleolu tõusu kui ka halva meeleolu langust.

Šokolaad antioksüdantide allikana:
Mida suurem on kakao protsent šokolaadis, seda rohkem sisaldab see antioksüdante.

Antioksüdandid aitavad võidelda meie kehale tekitatud oksüdatiivse stressi vastu. Oksüdatiivne stress on meie rakkude rünnak vabade radikaalide (ebastabiilsete molekulide) poolt.

Antioksüdandid hoiavad vabad radikaalid stabiilsena, hoides ära meie keha rakukahjustusi.

Nüüd, kus teate, et šokolaad pole mitte ainult naudinguallikas, vaid ka teie tervise liitlane, nautige iga ampsu ja saage sellest oma kehale kasu ilma igasuguste süümepiinadeta!

 

Looduslik šokolaadi-, mustika- ja meresoolabatoon

Pulsaar Team mõistis kõiki eelnimetatud eeliseid ja naudingut, mida šokolaadi söömine meile toob, mistõttu oleme me välja töötanud šokolaadiga pähklibatooni.
Olles tutvunud kõigi eelistega, mida šokolaad võib meile sportliku jõudluse või meeleolu saavutamiseks pakkuda, tarbige seda julgelt ja ennekõike, nautige kõiki neid loetletud kasulikke omadusi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

  −  6  =  1